Організатори "Голосу країни" попросили вибачення за азербайджанський прапор під час виступу вірменської співачки Саргсян

Під час виступу Саргсян у фіналі стався скандал
Фото: Srbuhi Sargsyan / Facebook

Під час виступу співачки з Вірменії Србуї Саргсян у фіналі конкурсу "Голос країни" за її спиною на екран було спроектовано прапор Азербайджану. Представники вірменської діаспори розцінили це як провокацію.

У фіналі пісенного конкурсу "Голос країни", який 29 квітня транслював телеканал "1+1", Србуї Саргсян із Вірменії виступила на тлі азербайджанського прапора, спроектованого на екран за її спиною.

Незабаром після виходу програми в ефір запис виступу Саргсян із композицією Human було видалено з YouTube, пише "РБК-Україна".

Скріншот: Akim Pogosyan / Facebook

Представник Спілки вірмен України Акім Погосян вимагав від організаторів попросити вибачення у співачки.

"Я сподіваюся, ви розумієте вашу відповідальність через цю ситуацію. Вам або добре оплатили цю провокацію, або ви бездари. Вирішуйте самі, у випадковість я особисто не вірю", – написав Погосян у Facebook.

"Голос країни" повідомив у коментарях до одного з постів Погосяна, що подія була технічною помилкою.

"Цей номер Србуї був покликаний сказати про права людини і спрямований на підтримку у боротьбі за свободу. Відео виступу учасниці було видалено з офіційного акаунта проекту в YouTube для того, щоб виправити помилку і показати задум номера у повній мірі. Ми розуміємо відповідальність за інцидент, тому просимо вибачення перед усіма, чиї почуття могли бути ображені", – ідеться в повідомленні організаторів.

Саргсян написала у своєму Instagram, що вірить у щирість вибачень української сторони.

"Усі ми люди й іноді можемо помилятися. Я добре знаю команду "Голосу країни" і вірю в щирість її вибачень. Мій виступ дійсно був присвячений боротьбі за свободу і права людини, у ньому немає місця провокаціям", – заявила співачка.

Переможницею восьмого сезону вокального шоу "Голос країни" стала українка Олена Луценко.