Фонд держмайна України планує продати Одеський припортовий завод у лютому 2018 року

Одеський припортовий завод із кінця жовтня відновив виробництво продукції
Фото: Віталій Трубаров / Facebook

У плані приватизаційних аукціонів на наступний рік є продаж 99,567% акцій Одеського припортового заводу.

Фонд державного майна (ФДМ) України запланував виставити Одеський припортовий завод (ОПЗ) на продаж у лютому 2018 року. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на план-графік фонду.

На конкурс із відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону буде виставлено 99,567% акцій ОПЗ.

На лютий заплановано також конкурс із продажу націоналізованого пакета акцій 68,009% Запорізького алюмінієвого комбінату.

Аукціон із продажу акцій Одеського припортового заводу ФДМ планував провести 14 грудня 2016 року. Початкова ціна мала становити 5,16 млрд грн. Але конкурс у підсумку не відбувся.

7 лютого 2017 року у ФДМ повідомили, що збори акціонерів ОПЗ дали попередню згоду на передавання в оренду майна підприємства, а також у комунальну чи державну власність об'єктів, які не задіяно у виробництві.

Наприкінці жовтня, після шести місяців простою через ремонтні роботи, ОПЗ відновив роботу.

Одеський припортовий завод – одне з найбільших підприємств хімічної галузі України. Розташований на території міста Южне, за 47 км від Одеси, спеціалізується на виробництві аміаку й карбаміду. Однією з головних проблем, яка заважала продажу підприємства, називали борг заводу перед групою компаній бізнесмена Дмитра Фірташа.