Фукуяма: Українці ніяк не протистоять популістським політикам і від цього дуже багато втрачають

Фукуяма: Важливо розуміти, що демократію як систему цінностей потрібно захищати
Фото: nv.ua

Зростання популізму стало загальною тенденцією для всього світу, зазначив американський філософ і політолог Френсіс Фукуяма.

Українці ніяк не протистоять популістським політикам і дуже багато втрачають через це, сказав американський філософ і політолог Френсіс Фукуяма в інтерв'ю LB.ua.

"Найважливіше – це усвідомлювати джерела будь-якого популізму. Популісти використовують кризові ситуації для поширення страху і поглиблення самої проблеми. Мені доводилося помічати, що українці ніяким чином не протистоять таким політикам, і від цього ви дуже багато втрачаєте, даючи тим самим ґрунт для їхньої отруйної діяльності", – зазначив він.

Фукуяма додав, що багато популістів у світі маніпулює питаннями нерівномірного економічного розвитку, глобалізації або проблем з еміграцією.

"Важливо розуміти, що демократію як систему цінностей потрібно захищати, і саме відповідальні політики та інтелектуали мають пояснювати людям, чому демократія є доброю системою", – заявив філософ.

Він підкреслив, що зростання популізму стало загальною тенденцією для всього світу.

Згідно з рейтингом VoxUkraine, який проаналізував заяви українських політиків за вересень–жовтень 2017 року, найменш правдивими є лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, народні депутати від Опозиційного блоку Вадим Рабінович, Юрій Бойко, Олександр Вілкул та нардеп від "Самопопочі" Олег Березюк.