Голова Держмитної служби України вирішив звільнитися через місяць після призначення – ЗМІ

Рябікін, за даними ЗМІ, написав заяву про звільнення за власним бажанням
Фото: Павло Рябікін / Facebook
Колишнього генерального директора аеропорту "Бориспіль" Павла Рябікіна призначили на посаду голови Держмитної служби України 18 листопада, він став п'ятим керівником відомства за останні півтора року. Чому чиновник вирішив звільнитися, із повідомлення LB.ua незрозуміло.

Голова Держмитної служби Павло Рябікін написав заяву про звільнення із посади, повідомило 16 грудня видання LB.ua, посилаючись на дані джерел, яким відома ситуація.

Рябікін виграв конкурс на посаду глави відомства у жовтні й обійняв цю посаду 18 листопада.

Менше ніж через місяць він написав заяву за власним бажанням, розповіли журналісти LB.ua. Про причини імовірної відставки не повідомляють.

Рябікіну 55 років. Він був депутатом Верховної Ради III, IV та VII скликань, працював у Київській міськдержадміністрації, обіймав посаду заступника міністра транспорту та зв'язку України. Із березня 2017 року Рябікін був генеральним директором державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ)".

Постійного голови митна служба не мала з квітня, коли звільнили Максима Нефьодова (він очолював ДМСУ з липня 2019 року і був першим головою новоствореного відомства). 20 травня стало відомо, що до Окружного адміністративного суду Києва подали позов із вимогою поновити Нефьодова на посаді керівника Державної митної служби України.

У квітні виконувачем обов'язків голови Держмитної служби призначили Ігоря Муратова, але вже в серпні його місце посів Андрій Павловський. Міністр фінансів Сергій Марченко пояснив зміну голови відомства тим, що за Муратова почастішали випадки зволікань із виконанням доручень Міністерства фінансів з реформування митниці.

22 жовтня Павловський залишив посаду в.о. голови відомства, а його місце зайняв заступник голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Євгеній Єнтіс.