Голова Держаудитслужби Гаврилова назвала відкрите проти неї провадження особистою помстою з боку одного з керівників НАБУ

НАБУ підозрює Гаврилову у незаконному збагаченні на 10 млн грн
Фото: Лидия Гаврилова / Facebook

Голова Державної аудиторської служби України Лідія Гаврилова заявила, що детективи Національного антикорупційного бюро порахували її доходи та витрати, ґрунтуючись винятково на суб'єктивній думці.

Голова Державної аудиторської служби України (ДАСУ) Лідія Гаврилова заявила, що відкрите стосовно неї кримінальне провадження є особистою помстою з боку одного з керівників Національного антикорупційного бюро України. Про це Гаврилова повідомила у Facebook.

"Я категорично стверджую, що ця справа є наслідком тиску на мене як керівника органу державного фінансового контролю, працівники якого залучаються НАБУ до перевірок у межах кримінальних проваджень. На жаль, наша співпраця з новоствореним правоохоронним органом – НАБУ – має сумний досвід, коли керівництво НАБУ намагається компенсувати недостатність доказової бази по порушених ним справах із метою трактування результатів перевірок на користь НАБУ тиском на працівників ДАСУ. Крім того, складання моїми підлеглими акта перевірки, в якому йдеться про зловживання одного з керівників НАБУ, стало підставою для особистої помсти мені", – написала Гаврилова.

За її словами, оприлюднена щодо неї інформація "є суто суб'єктивною думкою детективів".

Гаврилова додала, що детективи рахували її доходи і витрати "за 20 років життя, покладаючись на власну думку".

"Проте я з усією відповідальністю заявляю, що мною в декларацію внесено цілком правдиві відомості, у тому числі щодо нерухомого майна – квартири на Позняках. Крім того, згідно з рішенням Національного агентства з питань протидії корупції від 8 грудня 2017 року №1375 порушення кримінальної справи, вручення підозри до проведення повної перевірки електронної декларації НАЗК свідчить про вибірковість та упередженість органів досудового розслідування. Протягом року детективи НАБУ слідкували за мною, за колишнім чоловіком, собакою, прослуховували телефони, і наслідком цього маю кольорову інфографіку моїх можливих статків", – зазначила чиновниця.

23 січня 2018 року детективи НАБУ повідомили Гаврилову про підозру у незаконному збагаченні в розмірі приблизно 10 млн грн і декларуванні недостовірних даних. За даними слідства, чиновниця з 2015-го до 2017 року купила квартиру і два паркомісця в Києві, позашляховик 2016 року випуску, дорогу меблі та техніку. Під час обшуку квартири чиновниці детективи НАБУ виявили золоті злитки та готівку на суму $112,8 тис. і €8,5 тис.

Кабінет Міністрів призначив Гаврилову на посаду голови Держаудитслужби в липні 2015 року. До призначення вона обіймала посаду заступника директора департаменту контролю у сфері матеріального виробництва та фінансових послуг. Попереднього керівника інспекції – Миколу Гордієнка – було звільнено зі скандалом. 4 березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк усунув його від роботи та ініціював щодо нього службове розслідування.