Голова НАЗК розповів про перевірки щодо Стефанчука і заступника глави ОП Тимошенка

Новіков: Росія використовує наратив, що Україна  держава без механізмів запобігання корупції
Фото: Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК / Facebook
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков розповів "Цензор.НЕТ" в опублікованому 12 грудня інтерв'ю про перевірки, які проводить його відомство щодо представників влади, зокрема народних депутатів.

"Ми перевіряємо й народних депутатів. Наприклад, у нас є звернення від депутатки "Голосу" про конфлікт інтересів у діях голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, який начебто підписує заяви про відрядження одним депутатам, а іншим не підписує", – зазначив він.

Голова НАЗК підкреслив, що агентство перевіряє всі звернення "навіть у війну".

"Нещодавно ми склали протокол щодо голови секретаріату одного з парламентських комітетів. Перельоти йому оформляло підприємство, де працює його дружина. Вартість послуг, отриманих чиновником безкоштовно, становить сотні тисяч гривень", – розповів Новіков.

Журналістка запитала у нього, чи перевіряє НАЗК інформацію ЗМІ про машини заступника глави Офісу президента України Кирила Тимошенка (зокрема, він їздив автомобілем, який General Motors передала Україні для гуманітарних цілей).

"НАЗК проводить перевірку за відповідною інформацією в ЗМІ. Якщо ми хочемо отримати мільярди доларів на відновлення України й на військову допомогу, що гарантує нашу перемогу в цій війні, ми маємо гарантувати нашим західним партнерам підзвітність органів державної влади", – наголосив Новіков.

Він пояснив, що "Росія використовує наратив, що Україна є державою, де не вибудовані механізми запобігання корупції", а тому не потрібно надавати їй допомогу.