Голова парламенту Чечні пригрозив нардепу Мосійчуку "цинковим поїздом"

Даудов: Кліха та Карпюка ми вже запроторили на тривалі терміни
Фото: medialeaks.ru

24 березня Ігор Мосійчук із трибуни Верховної Ради закликав українську владу "підтримати чеченських повстанців". Голова парламенту Чечні Магомед Даудов відповів погрозами, використовуючи метафору "цинковий поїзд з оркестром".

Голова парламенту Чечні Магомед Даудов опублікував у своєму Instagram погрози на адресу депутата Верховної Ради України Ігоря Мосійчука. Про це 27 березня Даудов написав у своєму Instagram.

"Якщо пан Мосійчук хоче організувати "військовий похід" проти Росії та Чечні, то ми зустрінемо його з почестями". Двох "добровольців" із такої "української братви", які воювали на боці терористів, Кліха та Карпюка, ми вже запроторили на тривалі терміни", – написав він.

"Упевнений, знайдемо теплі місця й для Мосійчука з його дружками. Ну, а в особливих випадках, якщо вони виявлять відому "наполегливість", у нас і цинковий поїзд передбачений. Безкоштовно відправимо, з оркестром", – пригрозив Даудов.

Водночас чеченський парламентарій пообіцяв поскаржитися на Мосійчука до прокуратури РФ.

Мосійчук із трибуни Верховної Ради закликав українську владу "підтримати чеченських повстанців". Відео виступу він опублікував на своєму YouTube-каналі.

[MULTIMEDIA][/MULTIMEDIA][MULTIMEDIA_DESCRIPTION]Відео: Ігор Мосійчук / YouTube[/MULTIMEDIA_DESCRIPTION]

24 березня в Чеченській Республіці сталося зіткнення між бійцями національної гвардії РФ і групою озброєних людей, під час якого 12 людей загинуло: шестеро бойовиків і шестеро військовослужбовців.

Повідомляли, що бандгрупа спробувала проникнути на територію військового містечка, скориставшись сильним туманом, але була виявлена нарядом, який вступив із нею в бій.

Відповідальність за "рейд-самогубство" взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".