Гнап заявив про готовність зняти свою кандидатуру на користь Гриценка

Гнап збирав кошти для застави за допомогою краудфандингової платформи
Фото: Дмитро Гнап / Facebook

Кандидат у президенти, журналіст і лідер партії "Сила людей" Дмитро Гнап заявив про готовність зняти свою кандидатуру на користь лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка. Остаточне рішення ухвалить з'їзд партії.

Кандидат у президенти, колишній журналіст і лідер партії "Сила людей" Дмитро Гнап заявив про готовність зняти свою кандидатуру на користь лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка. Про це він заявив сьогодні, 1 березня, у Facebook.

"Раніше я обіцяв теж зняти свою кандидатуру, якщо буде обраний кандидат від демократичних сил. Я підтверджую цю свою обіцянку. Я теж готовий зняти свою кандидатуру на користь Гриценка", – заявив він, коментуючи рішення мера Львова і лідера "Самопомочі" Андрія Садового.

Гнап зазначив, що остаточне рішення щодо цього ухвалить з'їзд партії "Сила людей", який відбудеться завтра, 2 березня. Він запросив Гриценка на з'їзд як єдиного кандидата від демократичних сил.

20 січня 2019 року партія "Сила людей" висунула Гнапа кандидатом у президенти. Цього дня він розпочав збір коштів для застави в сумі 2,5 млн грн.

2 лютого Гнап заявив, що за допомогою краудфандингу зібрав майже 3 млн грн для реєстрації кандидатом у президенти.

3 лютого він подав документи до Центрвиборчкому. 8 лютого ЦВК зареєструвала його кандидатом.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. ЦВК зареєструвала 44 кандидатів.