"Голос" не веде переговорів про коаліцію – Рудик

Циклічно якісь розмови про коаліцію завжди ходять, сказала Рудик
Фото: Кіра Рудик / Facebook
Партія "Голос" була б "незручним коаліціантом", вважає її лідерка Кіра Рудик.

Партія "Голос" поки не веде жодних переговорів про парламентську коаліцію, але циклічно якісь розмови завжди ходять. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна", опублікованому 1 квітня, заявила лідерка "Голосу" Кіра Рудик.

Востаннє переговори з "Голосом" про створення коаліції вели після виключення нардепа Олександра Дубінського з фракції "Слуга народу", повідомила Рудик.

"Ось минулого разу це було пов'язано зі страхом, що після вигнання пана Дубінського фракція може посипатися. Логічно, що ти маєш страхуватися. Але ми були б незручним коаліціантом. Бо наша позиція незмінна: хороші речі ми будемо підтримувати, нам не треба для цього йти в коаліцію. Якщо ж погані – не будемо підтримувати ні в опозиції, ні в коаліції", – сказала лідерка "Голосу".

11 січня 2021 року США ввели санкції проти Дубінського за спроби втручання у вибори президента Сполучених Штатів. 1 лютого нардепи від "Слуги народу" проголосували за виключення Дубінського з фракції. Наступного дня на засіданні парламенту про це офіційно оголосив спікер ВР Дмитро Разумков. Напередодні він говорив, що навіть якщо вийде зі "Слуги народу" 15 нардепів, коаліція й далі працюватиме.

У парламентську фракцію "Голос" входять 20 осіб. Український музикант Святослав Вакарчук презентував партію "Голос" у травні 2019 року, на парламентських виборах, які відбулися в липні, політсила набрала 5,82% голосів виборців, що дало їй змогу потрапити до Верховної Ради.

Торік у березні замість Вакарчука партію очолила нардепка Рудик.

На останніх парламентських виборах у липні 2019 року, "Слугу народу" підтримало 43,16% виборців, "Опозиційну платформу – За життя" – 13,05%, "Батьківщину" – 8,18%, "Європейську солідарність" – 8,1%, "Голос" – 5,82%. "Слуга народу" сформувала монобільшість.

Станом на 1 квітня до фракції "Слуга народу" входить 244 народні депутати.