Голова Херсонської ОДА пояснив відвідування шоу з напівоголеними жінками

На сцені виступали актори театру
Скріншот: Сергей Никитенко / YouTube

Чиновники Херсонської області 27 березня відвідали вечір до Дня театру, на якому, серед іншого, виступали жінки у білизні. ЗМІ написали, що це була закрита вечірка. Голова Херсонської обласної держадміністрації Сергій Козир повідомив, що відвідав званий вечір, щоб вручити грамоти артистам, а сценарій святкування не узгоджували з ОДА.

Голова Херсонської обласної держадміністрації Сергій Козир заявив у Facebook, що інформація щодо проведення в Херсоні закритої вечірки на честь Дня театру із виступом напівоголених жінок не відповідає дійсності.

Місцеве видання "Мост" 28 березня написало, що депутат Херсонської обласної ради та директор театру Олександр Книга на честь Дня театру влаштував "закриту вечірку", і опублікувало відео заходу. Серед гостей журналісти впізнали низку чиновників і бізнесменів, зокрема Козиря з дружиною та мера Херсона Ігоря Колихаєва. Гості не дотримувалися соціальної дистанції й були без масок, на сцені перед гостями виступали жінки, одягнені лише в білизну. За інформацією видання, на сцені були актори театру.

Козир пише, що відвідав 27 березня "плановий званий вечір", присвячений Міжнародному дню театру. Під час заходу він вручив артистам почесні грамоти, про що інформував у Facebook того самого дня.

"Хочу запевнити всіх, що інформація, яка з'явилася в ЗМІ, не відповідає дійсності. Тож хочу звернутися до журналістів: не треба шукати сенсації там, де їх немає", – написав він і розповів про програму заходу.

"План заходів та сценарії виступів акторів не були узгоджені з Херсонською ОДА. Стосовно масок і соціальної дистанції: хочу запевнити, що присутнім на вході міряли температуру та всі гості пройшли через дезінфікуючу рамку. Я зняв маску під час нагородження артисток, потім – під час фотографування", – додав Козир.

Це вже не перший інцидент, у якому фігурують чиновники Херсонської області й напівголі дівчата. Торік на честь 8 Березня в будівлі Херсонської обласної ради виступила група "Степ" з відверто одягненими танцівницями. Після цього тодішній голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв звільнив керівника апарату Володимира Клюцевського й начальника управління культури області Михайла Лінецького.