Голова Закарпатської ОДА прокоментував обшуки в угорському фонді

Петров висловив надію, що дії СБУ було мотивовано законами України
Фото: Олексій Петров - голова Закарпатської ОДА / Facebook
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олексій Петров заявив, що обшуки в угорському фонді Служба безпеки України проводила не за його ініціативою. Він закликав правоохоронців провести брифінг і надати громадськості докази, щоб зняти "можливі політичні інсинуації".

У демократичній європейській країні голова обласної державної адміністрації не має втручатися в роботу правоохоронних органів. Про це голова Закарпатської ОДА Олексій Петров написав 1 грудня у Faceboоk, коментуючи обшуки, проведені СБУ в угорському фонді.

"Коли мені приписують ініціативу в тих слідчих діях та обшуках, які проводилися щодо угорських фондів на Закарпатті, це, певною мірою, образливо. Як із точки зору мого ставлення до всіх представників національних громад краю, так і моєї біографії, я колишній контррозвідник і точно знаю, що необґрунтована примітивна груба сила – це не аргумент, особливо в політиці", – зазначив він.

Петров висловив надію, що дії СБУ було мотивовано законами України.

"У мене як голови ОДА, депутата Закарпатської обласної ради мотивацій розхитати суспільно-політичну ситуацію у краї, наразити Україну на скандал міжнародного рівня – точно немає", – підкреслив голова ОДА.

Петров закликав правоохоронців провести брифінг і надати громадськості доказову базу, "щоб зняти питання можливих політичних інсинуацій".

30 листопада Служба безпеки України провела в Закарпатській області обшуки у функціонерів одного з іноземних благодійних фондів. У СБУ перевіряли інформацію про причетність фонду до діяльності, спрямованої на порушення суверенітету України.

"Вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди держбезпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни", – зазначили у спецслужбі.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував обшуки СБУ в Товаристві угорської культури Закарпаття.