Головатий і Лемак склали присягу суддів Конституційного Суду України

Від сьогодні у КСУ буде працювати вже 16 із 18 суддів
Фото: president.gov.ua

Сергій Головатий і Василь Лемак, які стали суддями Конституційного Суду України, є не просто відомими юристами, а визнаними в Україні та за кордоном конституціоналістами, заявив президент України Петро Порошенко.

Сергій Головатий і Василь Лемак склали присягу суддів Конституційного Суду України (КСУ). Церемонія пройшла в будівлі КСУ, її транслювали на сторінці президента України Петра Порошенка у Facebook.

Президент зазначив, що їх було відібрано за допомогою відкритого та прозорого конкурсу.

"І вони не просто відомі юристи, вони – визнані в Україні та за кордоном конституціоналісти", – заявив Порошенко.

Президент підкреслив, що від сьогодні у КСУ буде працювати вже 16 із 18 суддів.

Порошенко закликав Верховну Раду призначити ще двох суддів за своєю квотою, щоб Конституційний Суд міг працювати у повному складі.

Головатий – колишній міністр юстиції в 1995–1997 роках і 2005–2006 роках, депутат Верховної Ради ІІ–VI скликань (зокрема від фракцій Блоку Юлії Тимошенко, Блоку "Наша Україна" і Партії регіонів), із березня 2017 року – член Венеціанської комісії.

Лемак – завідувач кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету Ужгородського національного університету з 2004 року, доктор юридичних наук.

Загалом до складу КСУ входить 18 суддів. Їх призначають за квотами – по шість кандидатур від президента України, Верховної Ради та з'їзду суддів.