Гордон про бажання Азарова створити уряд у вигнанні: Оце дід не заспокоїться – не інакше наколотої куті об'ївся

Гордон: У діда кортить
Фото: Gordonua.com

Коментуючи заяву колишнього українського прем'єра Миколи Азарова про можливе створення уряду у вигнанні, журналіст Дмитро Гордон припустив, що політик "наколотої куті об'ївся і "Глодом" посилив".

Журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон прокоментував інформацію про бажання екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова створити уряд у вигнанні.

"Азаров хоче створити уряд у вигнанні. Оце дід не заспокоїться – не інакше наколотої куті об'ївся і "Глодом" посилив", – написав журналіст у Facebook.

В інтерв'ю російській газеті "Известия" Азаров заявив, що створення уряду у вигнанні "цілком реальне", але для цього "повинні дозріти обставини та умови".

"Коли правляча верхівка, яка незаконно захопила владу, практично не зможе здійснювати свої функції, а народ зажадає альтернативної влади, тоді й з'являться такі умови", – сказав він.

Азаров був прем'єром України з 2010-го по 2014 рік. Після зміни влади в 2014 році він покинув країну і зараз живе в Росії. В Україні Азаров фігурує в кількох кримінальних провадженнях, у тому числі про придушення протестів на Майдані і розтраті 220 млн грн при створенні урядової лінії спецзв'язку на потужностях "Укртелекому". В Україні він оголошений у розшук.

У серпні 2015 року Азаров, а також колишні народні депутати України Володимир Олійник та Ігор Марков оголосили про створення "Комітету порятунку України". Своєю метою вони назвали відставкучинноїї в Україні влади, яку вони вважають "злочинним режимом".

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом заяв засновників комітету.