"Готовий визнати перемогу українського народу". Порошенко відповів на запитання, чи визнає він перемогу конкурента на виборах

Порошенко: Люди мають вільно висловлюватися щодо свого вибору
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко, який балотується на другий строк, заявив про "абсолютну впевненість" у власній перемозі на виборах.

Президент України Петро Порошенко, який претендує на другий строк на посаді глави держави, заявив, що готовий визнати перемогу на виборах українського народу. Про це він сказав в ефірі телеканала "Україна".

Главу держави запитали, чи готовий він визнати перемогу на президентських виборах одного зі своїх конкурентів.

"Я готовий визнати перемогу українського народу. Бо чесні вибори – це є перемога українського народу. Хто б не переміг", – відповів Порошенко.

Він підкреслив, що "абсолютно впевнений у власній перемозі".

"Я дуже багато їжджу зараз по країні, я бачу той рівень підтримки і відповідальність, які демонструє український народ. Але ключова позиція: люди мають вільно висловлюватися щодо свого вибору 31 березня", – сказав глава держави.

Порошенко не став на прохання телеведучої оцінювати свою діяльність на посаді президента.

"Оцінку Петру Порошенку буде давати український народ. І я думаю, що це буде справедлива оцінка", – зазначив глава держави.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. 8 березня Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти.

Згідно з даними проведеного в березні опитування групи SOCIS та Інституту стратегічних досліджень і прогнозів "Янус", найбільшу підтримку серед тих, хто візьме участь у голосуванні, здобув би шоумен Володимир Зеленський (20,5%). Порошенко набрав би 13,3% голосів, за лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко готові проголосувати 9,5% респондентів.