"Більше не допущу помилки". Порошенко відповів на запитання, скільки часу він відводить на завершення війни на Донбасі

Порошенко: Путін має абсолютно сильну мотивацію, щоб припинити війну
Фото: president.gov.ua

Ключ від миру на Донбасі не в Києві, Брюсселі чи Вашингтоні, а у Кремлі, уважає президент України Петро Порошенко.

Президент Петро Порошенко не став називати, скільки часу йому необхідно, на його думку, для завершення війни на Донбасі. Таке запитання йому поставили 22 березня в ефірі телеканала "Україна".

"Я більше не допущу помилки, яка була зроблена у 2014 році. І моя відповідь буде абсолютно чіткою: ключ від миру знаходиться не в Києві. Бо це не наші війська знаходяться на російській території. Ключ від миру знаходиться не у Брюсселі, не у Вашингтоні. Ключ від миру знаходиться у Кремлі", – сказав Порошенко.

За його словами, необхідно мобілізувати створену Україною світову коаліцію на свою підтримку.

"Росія платить зараз надзвичайно високу ціну, і ця ціна буде лише збільшуватися. [Президент РФ Володимир] Путін має абсолютно сильну мотивацію для того, щоб припинити війну, забрати свої війська, відновити український контроль над неконтрольованою ділянкою кордону і принести багатоочікуваний мир", – зазначив президент України.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Про початок антитерористичної операції 13 квітня 2014 року оголосив в.о. президента України Олександр Турчинов.

26 травня 2014 року, наступного дня після виборів президента, Порошенко заявив: "Антитерористична операція не може й не буде тривати два-три місяці. Вона має і буде тривати години".

23 серпня 2018 року Порошенко попросив вибачення в українців за те, що у 2014 році обіцяв швидке завершення антитерористичної операції на Донбасі.