Харківський депутат, який фігурував у розслідуванні про "батальйон Монако", вирішив скласти повноваження

Скоробогач заявив, що йому не дають більше представляти інтереси виборців
Фото: Владимир Скоробагач / Facebook
Депутат Харківської обласної ради, якого обирали від забороненої "Опозиційної платформи  За життя", має намір скласти повноваження. Відповідну заяву на ім'я голови облради він опублікував 21 грудня у Facebook.

Коментуючи документ, він написав, що головні питання більше не виносять на розгляд депутатів і він не може впливати на них для обстоювання інтересів виборців.

"Часто рішення ухвалюють без обговорень, безліч із них проходить повз сесійну залу, питання про бюджет області не завели в комісії, а субвенції з державного бюджету (а це мільярди гривень) узагалі розподілили без депутатів", – заявив Скоробагач.

Рішення про складання повноважень Скоробагач назвав "усвідомленим і виваженим". Заяву датовано 9 грудня.

Kharkiv today пише, що в облраді вже є проєкт рішення сесії щодо прийняття відставки Скоробагача, проте дату найближчого засідання ще не призначили.

17 серпня видання "Українська правда" оприлюднило розслідування про українських бізнесменів і нардепів, які відпочивають у Монако, Монте-Карло й Ніцці, коли в Україні триває війна. Серед них Вадим Столар, Ігор Абрамович, Костянтин Жеваго, дружина Олександра Ярославського Марина. Помітили на елітному курорті й автомобілі, які належали депутатці Харківської міськради Марії Скоробагач, і мікроавтобус, що возив її батька.

Після публікації Державне бюро розслідувань України почало розслідування за цим фактом. За даними УП, у списку осіб, яких перевіряють, – приблизно 80 людей. В опублікованій виданням частині списку вказано самого Скоробагача і двох його родичок.