Гарріс обрала кандидата на роль віцепрезидента США – CNN

Губернатор Міннесоти Волц – колишній учитель і військовий Нацгвардії США
Фото: EPA (архів)

Кандидатка у президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс обрала губернатора Міннесоти Тіма Волца на роль кандидата у віцепрезиденти. Про це 6 серпня повідомив CNN, посилаючись на численні джерела.

Офіційне оголошення має відбутися сьогодні ввечері, зазначив CNN.

Колишній учитель і військовий Нацгвардії США стане противагою кандидату Дональда Трампа у віцепрезиденти Джей Ді Венсу в боротьбі за голоси зі штатів Середнього Заходу.

Окрім нього, Гарріс собі в напарники розглядала ще двох кандидатів: сенатора Аризони Марка Келлі й губернатора Пенсильванії Джоша Шапіро, раніше писало Bloomberg.

Контекст:

21 липня президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Гарріс як кандидатки від Демократичної партії на виборах у листопаді.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів. Того самого дня вона вперше випередила кандидата-республіканця Дональда Трампа в опитуванні, проведеному агентством Reuters і соціологічною службою Ipsos. Гарріс здобула 44% голосів, тоді як Трампа підтримало 42% респондентів.

6 серпня Bloomberg і The New York Times із посиланням на заяву Національного комітету Демократичної партії повідомили, що висування Гарріс у президенти підтримало 99% делегатів партії.