Гарріс зібрала $200 млн пожертв за тиждень. Її команда заявляє про рекорд

Гарріс, за словами її команди, встановила рекорд зі збирання коштів
Фото: EPA

Віцепрезидентка США Камала Гарріс, яка хоче балотуватися на президентських виборах від Демократичної партії, зібрала $200 млн пожертв на свою передвиборчу кампанію за тиждень. Про це 28 липня пише Bloomberg.

Директор Гарріс із комунікацій Майкл Тайлер схарактеризував суму пожертв як "рекордний улов". За даними кампанії, 66% надійшло від донорів, котрі зробили це вперше.

Першого дня після виходу президента США Джо Байдена з передвиборчих перегонів Гарріс, котру він рекомендував як офіційну кандидатку, зібрала $81 млн, що, за словами представників кампанії, стало найбільшим збором коштів за 24 години серед усіх кандидатів в історії.

Високі збори Гарріс свідчать про сплеск ентузіазму серед демократів стосовно своєї нової ймовірної кандидатки, ідеться в публікації. Bloomberg нагадує, що перед тим, як Байден вийшов із перегонів, спонсори вже неохоче давали йому гроші. Водночас збір коштів кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом різко зріс протягом останніх місяців, чому сприяли звернення до великих спонсорів-республіканців і підтримка керівників корпорацій, яких привабила його економічна програма.

Тепер донори-демократи також мобілізуються, щоб залучити свої мережі й допомогти Гарріс скоротити розрив у зборі коштів із Трампом, пише видання. Трамп і Національний комітет Республіканської партії зібрали $331 млн у другому кварталі року.

Контекст:

21 липня Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Гарріс як кандидатки від Демократичної партії на виборах у листопаді.

23 липня стало відомо, що Гарріс дістала достатню для висування підтримку серед демократів. Того самого дня вона вперше випередила Трампа в опитуванні, яке провели агентство Reuters і соціологічна служба Ipsos. Гарріс здобула 44% голосів, тоді як Трампа підтримало 42% респондентів.

Штаб Трампа 23 липня подав скаргу до Федеральної виборчої комісії, стверджуючи, що передання Гарріс виборчого фонду Байдена в розмірі $96 млн є порушенням закону.