Обама вперше публічно підтримав Гарріс як кандидатку на пост президента США

Обама розповів, що на початку тижня разом із дружиною зателефонував Гарріс
Фото: EPA

Колишній президент США Барак Обама разом зі своєю дружиною Мішель підтримали кандидатуру Камали Гарріс на виборах президента США. Про це він повідомив 26 липня в соцмережі X.

Обама розповів, що на початку тижня разом із дружиною зателефонував Гарріс.

"Ми сказали їй, що вважаємо, що вона буде фантастичною президенткою Сполучених Штатів і що вона має нашу повну підтримку. У цей критичний для нашої країни момент ми зробимо все можливе, щоб вона перемогла в листопаді. Сподіваємося, ви приєднаєтеся до нас", – написав експрезидент.

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Камали Гарріс як кандидатки від Демократичної партії на виборах у листопаді.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів. Того самого дня вона вперше випередила Трампа в опитуванні, яке провели агентство Reuters і соціологічна служба Ipsos. Гарріс здобула 44% голосів, тоді як Трампа підтримало 42% респондентів.

Штаб Трампа 23 липня подав скаргу до Федеральної виборчої комісії, стверджуючи, що передання Гарріс виборчого фонду Байдена в розмірі $96 млн є порушенням закону.