Ілларіонов: Відновлення міжнародно визнаних кордонів із РФ станом на 1991 рік – це невід'ємна умова успішної Росії

Ілларіонов вважає, що РФ евакуює свої війська з окупованих територій
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Рано чи пізно Росія погодиться, що відносини із сусідніми народами важливіші за "вкрадені території". Таку думку ексрадник президента РФ Володимира Путіна, старший науковий співробітник Інституту Катона у Вашингтоні Андрій Ілларіонов висловив в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

Щоб стати успішною країною, Росії треба визнати свої кордони станом на грудень 1991 року. Таку думку колишній радник президента РФ Володимира Путіна, старший науковий співробітник Інституту Катона у Вашингтоні Андрій Ілларіонов висловив в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман.

"Рано чи пізно російське суспільство, російські інтелектуали, російська політична спільнота прийде до розуміння того, що важливіші за будь-які вкрадені території добрі відносини: з українцями, з молдованами, із грузинами... І відновлення міжнародно визнаних кордонів із Російською Федерацією станом на грудень 1991 року – це базова, необхідна, невід'ємна умова успішного російського проєкту", – сказав він.

Ексрадник Путіна вважає, що "без виконання цієї умови жодної успішної Росії, у принципі, бути не може".

"І тоді неважливо, які прізвища матимуть ті люди, які будуть у Кремлі. Вони ухвалять це рішення. Вони евакуюють російські війська з окупованих територій, встановлять нові, добросусідські відносини із сусідніми народами", – пояснив Ілларіонов.

Він навів приклад Польщі, яка після Другої світової війни все ж погодилася з новими східними кордонами. Тоді частини польських територій відійшли до Литви, Білорусі та України.

"Це розуміння, ця згода, хоч би якою важкою вона не була і для політичних діячів Польщі, і для суспільства Польщі, привела до того, що поляки, ставши незалежними і самостійними у 89-му році, не відволікалися на питання територій і зайнялися тим, чим вони зайнялися настільки успішно: будівництвом державних інститутів, проведенням економічних реформ і створенням тієї успішної Польщі, яку ми знаємо сьогодні. Рано чи пізно в Росії відбудеться своя дискусія", – зазначив Ілларіонов.

Ілларіонов: Російське суспільство прийде до розуміння того, що важливіші за будь-які вкрадені територій добрі відносини з українцями, молдованами, грузинами. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: Олеся Бацман / YouTube

Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року із вторгнення гітлерівців у Польщі, її Радянський Союз і Німеччина розділили на дві частини. Закінчилася війна 2 вересня 1945 року капітуляцією Японії. Після війни частини територій Польщі опинилися в Литві, Білорусі та Україні.