"Індики ви!" Шуфрич закликав звільнити голову податкової за пропозицію оподаткувати перекази від трудових мігрантів

Шуфрич (на фото) вимагає звільнити Любченка
Фото: zagittya.com.ua

Голова української податкової Олексій Любченко зазначав, що трудові мігранти з України переказують гроші у країну, офіційно їх не декларуючи. Нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич стверджує, що грошові перекази від трудових мігрантів допомагають "зберігати валютний баланс".

Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Нестор Шуфрич вважає, що голову Державної податкової служби України Олексія Любченка має бути звільнено після заяви про необхідність декларувати доходи українських трудових мігрантів. Про це Шуфрич заявив 23 жовтня в ефірі телеканала "Наш".

"Люди добрі, у вас усе добре з головою? Та ви маєте цілувати пісок, по якому ходять наші заробітчани... Ці $12–13 млрд, які вони переказують в Україну, зберігають валютний баланс і курс гривні, індики ви такі! Вони змусили людей виїхати заробляти за кордон, а тепер, після того як заробітчани отримали гроші і сплатили податок за кордоном, вони хочуть, щоб заробітчани платили податок і в Україні. Та ви нелюди!" – сказав нардеп.

Відео: НАШ / YouTube

В інтерв'ю журналу НВ, опублікованому 23 жовтня, Любченко заявив, що Україна має кілька резервів для збільшення податкових надходжень.

"Перший резерв – це $12 млрд, які приходять в Україну від тих людей, які виїхали, на жаль, працювати за кордон. Ці $12 млрд приходять в Україну, з них 11 млрд, але гривень (тобто у 30 разів менше), задекларовані. Там 100% мають усі подати декларацію", – підкреслював він.

За даними Національного банку України, 2019 року трудові мігранти переказали у країну приблизно $12 млрд. За підсумками перших семи місяців 2020 року мігранти переказали в Україну майже $7 млрд. НБУ прогнозує, що за підсумками року загальна сума переказів становитиме приблизно $10 млрд.