Ірина Геращенко: Експерти в Давосі кажуть, що світ не до кінця оцінив, у яких умовах Україна проводить реформи

Геращенко: Політикани всередині країни радіють кожній невдачі та кожній фейковій новині
Фото: iportal.rada.gov.ua

Реформи в Україні відбуваються на тлі російської агресії, на чому акцентують західні експерти, але не хоче помічати багато українських політиків, заявила віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко.

Під час "Українського сніданку" в Давосі його учасники зауважували не лише реформи, які проводить Україна, але і те, що їх проводять на тлі непростої ситуації з безпекою через агресію РФ. Про це в ефірі телеканала "112 Україна" сказала віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"І міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, добре обізнана з українською ситуацією, безумовний друг України, і інші західні політики й експерти зазначають, що світ ще не до кінця оцінив, у яких важких умовах Україна рухається вперед. Я думаю, це дуже важлива дефініція, яку чомусь не помічають популісти і політикани всередині країни, які радіють кожній невдачі та кожній фейковій новині", – заявила Геращенко.

25 січня на Всесвітньому економічному форумі в Давосі пройшов традиційний "Український сніданок". Україна може допомогти світовій спільноті боротися з фейковими новинами, заявив у своєму виступі на "сніданку" президент Петро Порошенко.