ЄСПЛ прийняв до розгляду позов Томенка про позбавлення його депутатського мандата

Томенко вирішив вийти з БПП після того, як у грудні 2015 року фракція підтримала низку внесених Кабміном законів, передусім бюджет на 2016 рік
Фото: tomenko.ua

Екс-народний депутат Микола Томенко повідомив, що Європейський суд з прав людини розгляне його справу за першої нагоди, а нині цей процес перебуває на початковому, письмовому етапі.

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв до розгляду позов екс-народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Томенка щодо позбавлення його депутатського мандата. Про це він написав у своєму блозі на сайті "Обозреватель".

"Суд розгляне цю справу при першій можливості. Процедура розгляду на початковому етапі, письмовому", – процитував Томенко лист ЄСПЛ.

25 березня Блок Петра Порошенко ухвалив дострокове припинення депутатських повноважень нардепів Миколи Томенка та Єгора Фірсова, які раніше вийшли з фракції БПП.

27 березня повноваження нардепів були припинені, і Центральна виборча комісія зареєструвала Олександра Бригинця та Дмитра Білоцерківця нардепами від Блоку Порошенко.

Томенко прийняв рішення вийти з фракції БПП після того, як у грудні 2015 року фракція підтримала низку внесених Кабміном законів, передусім бюджет на 2016 рік. Він був обраний до Раду в жовтні 2014 року за виборчим списком БПП під №8. Обіймав посаду заступника голови фракції.

Позов у Вищий адміністративний суд Томенко подав на початку квітня 2016 року.

28 липня 2016 року Вищий адмінсуд відмовив екс-нардепові в задоволенні позову з вимогою визнати неправомірним рішення партії про позбавлення його депутатського мандата.