Євросоюз продовжив на рік санкції проти Ірану за його підтримку російської агресії проти України

Санкції ЄС продовжив до 27 липня 2025 року
Фото: ЕРА

15 липня Європейська рада ухвалила рішення продовжити до 27 липня 2025 року санкції стосовно іранських фізичних і юридичних осіб за підтримку російської агресії проти України. Про це повідомив сайт Європейської ради.

"Рада сьогодні продовжила до 27 липня 2025 року обмежувальні заходи у зв'язку з військовою підтримкою Іраном агресивної війни Росії проти України і збройних груп та утворень на Близькому Сході й у регіоні Червоного моря. Наявні обмежувальні заходи й далі переглядатимуть щороку", – ідеться в повідомленні.

У Євросоюзі зазначили, що зараз режим санкцій поширюється на 12 фізичних осіб і дев'ять організацій.

"Активи вказаних осіб заморожують, а надання їм або на їхню користь коштів чи економічних ресурсів прямо чи опосередковано – заборонене. Крім того, на фізичних осіб, вказаних у списку, поширюється заборона на поїздки до Євросоюзу", – ідеться в релізі.

Контекст:

Росія, яка розпочала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року, застосовує щонайменше три види іранських БПЛА – дрони-камікадзе Shahed-136/131 і багатоцільові БПЛА Mohajer-6. За даними американських ЗМІ, Іран також постачає РФ боєприпаси.

Санкції проти Ірану за передавання Росії дронів-камікадзе ввела низка країн, зокрема США, Великобританія і ЄС. Їх уже кілька разів розширювали.