Кабінет Міністрів України затвердив План пріоритетних дій

План пріоритетів Кабміну налічує 690 пунктів
Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook

Серед пріоритетів діяльності Кабміну України прем'єр-міністр Денис Шмигаль виділив, зокрема, роботу з Євросоюзом, амністію капіталів і створення накопичувальної пенсійної системи.

9 вересня Кабінет Міністрів України затвердив План пріоритетних дій уряду. Про це поінформував сайт відомства.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у документі прописано 690 пунктів, кожен із яких має обґрунтування, виконавців, термін та індикатор виконання, а також очікувані результати.

"Це ті плани, які допоможуть прискорити відновлення економіки й допомогти людям", – пояснив глава уряду.

Серед пріоритетів, які прописано у плані, Шмигаль, зокрема, назвав роботу з Європейським союзом над "промисловим безвізом" і оновленням Угоди про асоціацію; амністію капіталів (введення "нульової декларації"); розроблення законопроєкту про накопичувальну пенсійну систему.

Крім того, в ухваленому сьогодні документі передбачено напрацювання законопроєкту про вільну економічну зону для IT-галузі, продовження на шість місяців після завершення карантину мораторію на державний контроль і перевірки бізнесу, стимулювання молодих сімей займатися фермерством, завершення ліквідації Державної фіскальної служби й реформування митниці, а також інші плани.