Кабмін призначив тимчасових очільників Мінагрополітики й Мінінфраструктури

Мінагрополітики та продовольства України тимчасово очолить Тарас Висоцький, а Мінрозвитку громад, територій та інфраструктури – Василь Шкураков
Фото: depositphotos.com

Кабінет Міністрів України призначив тимчасових виконувачів обов'язків міністрів аграрної політики й інфраструктури. Про це 14 травня повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

"Тимчасово покладено виконання обов'язків міністра аграрної політики та продовольства України на Тараса Миколайовича Висоцького; міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України – на Василя Олександровича Шкуракова", – написав Мельничук.

Новопризначений в.о. очільника Мінагрополітики Тарас Висоцький обіймав посаду першого заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства із 2021 року. 24 серпня 2024 року НАБУ і САП повідомили його про підозру в розтраті понад 62 млн грн під час закупівлі продуктів

Василь Шкураков у 2005–2017 роках працював у Мінфіні, з 2018-го обіймав посаду заступника міністра фінансів. Із серпня 2021 року працював першим заступником міністра інфраструктури України.

Контекст:

9 травня Верховна Рада звільнила з посади міністра аграрної політики України Миколу Сольського, якого підозрюють у земельних махінаціях. За даними НАБУ, Сольський міг заволодіти державною землею на 291 млн грн і намагався заволодіти ще однією ділянкою на 190 млн грн. У пресслужбі НАБУ поінформували, що учасники схеми у 2017–2021 роках заволоділи 1250 земельними територіями загальною площею 2493 га, вартість яких тоді становила понад 291 млн грн. Після підозри від НАБУ Сольський написав заяву про відставку з посади міністра.

9 травня уряд також звільнив Олександра Кубракова з посади віцепрем'єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.