Кабмін України створив раду з питань інтелектуальної власності

До створеної Кабміном ради з питань інтелектуальної власності увійде 30 осіб
Фото: kmu.gov.ua

Раду з питань інтелектуальної власності очолить перший віце-прем'єр України Степан Кубів.

Кабінет Міністрів України на засіданні 7 лютого ухвалив рішення про створення ради з питань інтелектуальної власності. Про це повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

Рада здійснюватиме координацію процесів щодо функціонування та розвитку системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні.

Планують, що рада діятиме як тимчасовий дорадчий орган при Кабміні. Очолить її перший віце-прем'єр-міністр  міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

До складу ради увійдуть 30 осіб, серед яких: керівники органів влади, силових структур, представники законодавчої і судової влади, керівники підприємств і громадських організацій.

Відповідно до положень про діяльність ради, її основними завданнями є:

  • координація взаємодії органів виконавчої влади у сфері інтелектуальної власності;
  • визначення шляхів і механізмів вирішення проблемних питань, які виникають під час формування та реалізації держполітики у сфері інтелектуальної власності;
  • розроблення пропозицій у сфері інтелектуальної власності, зокрема щодо розвитку цієї сфери, забезпечення інтеграції України в міжнародний і європейський інтелектуальний простір з урахуванням національних інтересів.

У червні 2017 року посол США в Україні Марі Йованович заявила, що американський бізнес стурбований захистом інвестицій та інтелектуальної власності в Україні.

У вересні президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності.