Кабмін України призначить виконувача обов'язків глави МВС на позачерговому засіданні 18 січня

Позачергове засідання уряду України відбудеться "приблизно о 15.00" 18 січня, зазначили у МВС
Фото: kmu.gov.ua
Кабінет Міністрів України призначить виконувача обов'язків міністра внутрішніх справ 18 січня на позачерговому засіданні.

Про це "Суспільному" повідомили у пресслужбі прем'єр-міністра.

Засідання уряду відбудеться "приблизно о 15.00", поінформував в ефірі національного телемарафону, який транслюють на YouTube каналу "Рада", радник глави МВС Вадим Денисенко.

За його словами, згідно із законодавством, тимчасово замінити Дениса Монастирського, який загинув 18 січня внаслідок авіакатастрофи в Броварах Київської області, може один із його п'яти заступників, поки Рада не проголосує за нового главу МВС.

На сайті МВС України вказано п'ять заступників глави відомства: Богдан Драп'ятий, Мері Акопян, Сергій Гончаров, Катерина Павліченко та Ігор Бондаренко.

Контекст:

Уранці 18 січня поблизу дитячого садка у Броварах упав вертоліт, виникла пожежа. Людей евакуювали. Вертоліт належав ДСНС України, на його борту перебувало дев'ятеро людей, усі вони, за даними голови Нацполіції Ігоря Клименка, загинули. Серед них – найвище керівництво МВС України: міністр Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, держсекретар МВС Юрій Лубкович.

Керівництво МВС, яке загинуло внаслідок падіння вертольота у Броварах, прямувало до однієї з гарячих точок України, розповіли в Офісі президента. В ОПУ повідомили про 16 загиблих (троє – діти), госпіталізовано 30 осіб, зокрема 12 дітей.

СБУ розпочала провадження за фактом авіакатастрофи в Броварах, серед версій трагедії – порушення правил польоту, технічна несправність, навмисні дії щодо знищення транспортного засобу.