У Броварах унаслідок аварії вертольота загинуло 16 людей. Пошукові роботи тривають – Офіс президента

Наразі відомо про 16 загиблих у Броварах, серед них троє дітей
Фото: EPA
Станом на 13.00 18 січня, за уточненими даними, відомо про 16 загиблих унаслідок катастрофи вертольота ДСНС України у Броварах Київської області, повідомив у Telegram заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

"Уточнені дані по трагедії у Броварах. Загинуло 16 осіб, із них троє дітей. Шпиталізовано 30 людей, серед них 12 дітей. Пошукові роботи тривають", – написав він.

Таку саму цифру загиблих назвала речниця Нацполіції України Мар'яна Рева в ефірі єдиного телемарафону, який транслює у прямому ефірі телеканал "Рада". За її даними, частину постраждалих шпиталізували в реанімацію.

Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомляв про 18 загиблих у Броварах станом на 10.30 18 січня. За офіційними даними ДСНС станом на 11.00 18 січня, унаслідок трагедії загинуло 15 людей, із них троє дітей.

Контекст:

Уранці 18 січня поблизу дитячого садка у Броварах упав вертоліт, виникла пожежа. Людей евакуювали.

Вертоліт належав ДСНС України, на його борту перебувало дев'ятеро людей, усі вони, за даними голови Нацполіції Ігоря Клименка, загинули. Серед них – найвище керівництво МВС України: міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, держсекретар МВС Юрій Лубкович.

Правоохоронці розглядають усі ймовірні версії падіння вертольота у Броварах, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін. Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов зазначив, що за фактом катастрофи відкрито кримінальне провадження. За його словами, слідство спільно вестиме Нацполіція, СБУ та Держбюро розслідувань.