Кабмін України продовжив на пів року роботу паспортного сервісу ДП "Документ" за кордоном

Українці за кордоном зможуть оформити документи у філії міграційної служби
Фото: depositphotos.com

Український уряд ухвалив рішення, яким пролонгують дію експериментального проєкту, котрий дає змогу держпідприємству "Документ" приймати заяви для оформлення документів за кордоном. Про це 4 червня повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цей проєкт впроваджувала Державна міграційна служба з метою надання послуг з оформлення паспортних документів українцям, які перебувають за кордоном, зазначають у повідомленні. Проєкт запустили 2022 року, термін його дії мав закінчитися наприкінці червня поточного року. Тепер його продовжили ще на шість місяців.

Рішення уряду щодо ДП "Документ" є результатом спільної ініціативи Мінреінтеграції та МВС України, вказано в повідомленні.

Контекст:

11 квітня Рада ухвалила закон про мобілізацію в Україні. Він передбачає, що громадяни України віком від 18 до 60 років зможуть мати доступ до консульських чи паспортних послуг лише після оновлення даних у територіальних центрах комплектування або онлайн.

Ще до набуття чинності цієї норми – 23 квітня – Міністерство закордонних справ України зупинило надання консульських послуг громадянам України призовного віку. Того самого дня видавання вже готових документів припинили іноземні підрозділи ДП "Документ" із посиланням на "технічні проблеми".

Пресслужба підприємства зазначала, що видавання паспортів громадянам, які подали заявки на отримання документів до 25 квітня, відновлять після усунення проблем. 6 травня українцям за кордоном відновили видавання готових паспортів.