"Кернес передає привіт". Фукс опублікував фото харківського мера із клініки "Шаріте"

Кернес востаннє з'являвся на публіці 23 серпня
Фото: Геннадий Кернес / Facebook

Бізнесмен Павло Фукс оприлюднив фотографію міського голови Харкова Геннадія Кернеса, який проходить лікування в берлінській клініці "Шаріте".

Бізнесмен Павло Фукс 10 листопада опублікував у Telegram фото міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Це перше фото мера, який не з'являвся на публіці з кінця літа.

"Геннадій Адольфович передає привіт із "Шаріте", – написав Фукс.

На знімку позують Кернес і його син Родіон Гайсинський.

"Передаю привіт усім харків'янам! І окремий привіт усім, хто мене загубив", – зазначено на фотографії.

Мер Харкова Геннадій Кернес востаннє з'являвся на публіці 23 серпня, на заходах до Дня міста та Дня національного прапора. 14 вересня видання ZN.UA повідомило, що він у перших числах вересня захворів на COVID-19, його госпіталізували із двостороннім запаленням легенів. Джерела видання стверджували, що Кернес був у комі. 15 вересня в Харківській міськраді підтвердили, що Кернеса госпіталізовано з коронавірусом, але зазначили, що він "багато і дуже голосно сміявся" з повідомлень про кому.

У ніч на 17 вересня Кернеса доправили в Німеччину на лікування у клініці "Шаріте". Родичі політика повідомляли, що стан його здоров'я стабільний. 2 жовтня бізнесмен, друг Кернеса Павло Фукс розповів, що мер Харкова одержав негативну тест на коронавірус.

12 жовтня голова Харківської ОДА Олексій Кучер в інтерв'ю журналісту Дмитрові Гордону заявив, що Кернес почувається зле. 13 жовтня клініка "Шаріте" оприлюднила заяву: "Кернес із Харкова (Україна) перебуває в нас на лікуванні. Щодня він робить успіхи, і ми очікуємо на його цілковите одужання".

Син Кернеса Данило розповів, що після поранення, яке харківський градоначальник дістав 2014 року, у нього слабка легеня – її тоді "прошила" куля. Із цим нібито пов'язаний тяжкий перебіг хвороби Кернеса.

3 листопада видання "Політрада", низка анонімних Telegram-каналів і колишній нардеп Ігор Мосійчук повідомили про смерть Кернеса. Директор департаменту інформації та зв'язків із громадськістю міськради Юрій Сидоренко в коментарі виданню "ГОРДОН" спростував ці повідомлення. За його словами, вкидання пов'язані з оголошенням результатів виборів.

На початку листопада перший заступник мера Харкова Ігор Терехов говорив, що Кернес повернеться в місто до 20 грудня і проведе першу сесію міської ради.

Кернес виграв вибори мера Харкова в першому турі. За даними територіальної виборчої комісії, за нього проголосувало 60,34% виборців, які взяли участь у голосуванні.

9 листопада в поліції повідомили, що за заявою керівника громадської організації відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови. Того самого дня провадження закрили у зв'язку з відсутністю складу злочину.