Хто стане президентом США, місія Залужного, Китай підняв ставки. Інтерв'ю Бацман із Клімкіним. Відео

Клімкін: Я думаю, що будь-яка американська адміністрація у 2025 році за певних умов буде готова вести розмову з російським режимом
Фото: depositphotos.com

На YouTube-каналі "Дмитрий Гордон" вийшло інтерв'ю головної редакторки видання Олесі Бацман із колишнім міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

В інтерв'ю Клімкін говорив про:

  • президентську кампанію у США і про те, чим імовірна кандидатка від демократів віцепрезидентка Камала Гарріс атакуватиме кандидата від республіканців ексглаву Білого дому Дональда Трампа;
  • те, хто вплинув на рішення чинного президента США Джо Байдена вийти із президентських перегонів;
  • те, чому Захід не наважується "знести" нелегітимного президента РФ Володимира Путіна;
  • шантаж України щодо мирних переговорів із Росією;
  • перші кроки нового посла України у Великобританії Валерія Залужного, який раніше був головнокомандувачем ЗСУ.

"Я думаю, що будь-яка американська адміністрація – республіканська чи демократична – у 2025 році за певних умов буде готова вести розмову з російським режимом. Питання тільки, на яких умовах. Із позиції сили чи ні? Як цю позицію сили буде артикульовано? Спочатку буде зроблено якісь кроки чи буде прокомуніковано, що буде, якщо ні [не погодитися на ці умови]? [Чи закінчаться бойові дії цьогоріч?] Десь навесні цього року я сказав, що не бачу великих зрушень раніше, ніж 2025 року... Я вважаю, що початок наступного року може принести нову динаміку", – сказав дипломат.

Клімкін народився 1967 року в Курську (Росія). Навчався в Київській фізико-математичній школі №145. Вищу освіту здобув у Московському фізико-технічному інституті (спеціальність – "фізика і прикладна математика").

У 1991–1993 роках був науковим співробітником Інституту електрозварювання імені Євгена Патона НАН України. 1993 року перейшов на дипломатичну службу. У МЗС займався проблемами роззброєння й контролю роззброєння, ядерної та енергетичної безпеки, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи і проблематикою змін клімату, працював у посольствах у Німеччині й Великобританії.

У 2010–2012 роках Клімкін був заступником міністра закордонних справ України, у 2012–2014 роках – послом України в Німеччині, у 2014–2019 роках – главою МЗС.

2020 року Клімкін, колишній генпрокурор Руслан Рябошапка й колишній секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк створили Центр національної стійкості та розвитку, який займається аналітичними дослідженнями.