Кличко: У мене немає конфлікту із Зеленським. У нас періодично виникають загострення

Кличко розповів про гостру ситуацію у стосунках із Зеленським у зв'язку з підняттям головного прапора в Києві
Фото: Віталій Кличко / Facebook
Мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю виданню "Бабель", що вийшло 20 травня, розповів про чотири гострі моменти в його стосунках із главою держави Володимиром Зеленським.

Київський градоначальник говорив про це в контексті коментаря на слова Зеленського, який на пресконференції 20 травня заявив, що Кличко "дуже неправильно публічно себе поводить".

Президент заявляв, що Кличко "звертався, щоб його не звільняли" з посади голови Київської міськдержадміністрації. Мер Києва висловив припущення, що у президента перекручена інформація, і повідомив, що не бачився з ним пів року.

"У мене немає конфлікту [із Зеленським]. У нас періодично виникають загострення", – сказав Кличко.

Журналістка зазначила, що за її даними, загострення почалося, коли в День прапора 2020 році Кличко "трохи раніше" урочисто його відкрив і президенту "довелося змінити свої плани і під час День прапора проводити урочистості в іншому місці".

"Є періодичні загострення. Перше – мене звинуватили в тому, що нібито хтось пропонував гроші голові Офісу президента [Андрієві Богдану] за те, щоб мене не звільнили. Я тоді у прямому ефірі попросив озвучити прізвище цієї людини, де це відбувалося. До сьогоднішнього дня – нуль інформації", – сказав Кличко.

Друге загострення, за його словами, стосувалося ситуації з відкриттям прапора, третє – заяви про намір міської влади закупити вакцину проти коронавірусної інфекції COVID-19, ще одне – "незрозуміла реакція" прем'єра Дениса Шмигаль на прохання Києва ввести локдаун "по всій країні хоча б на тиждень".

"Щодо прапора. Є багато спекуляцій. Я переконаний, що зіпсовану інформацію надали президенту. [...] Ми відкриваємо прапор, я людина вихована, запросив президента, дав два сценарії. [...] Відкриття прапора проходить у нічний час, коли темно і всі прожектори підсвічують прапор, він зовсім по-іншому виглядає. Запросив президента взяти участь. Увечері він не прийшов, і наступного дня також. [...] Знаю, що те, що він не був присутній, це його роздратувало", – додав Кличко.

Він розповів, що запрошення передавав через радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, який приходив напередодні.

Контекст:

Кличко підняв головний прапор у Києві увечері 22 серпня 2020 року на Печерських пагорбах. Найбільший в Україні державний прапор має висоту флагштока майже 90 метрів, розмір полотнища – 16 на 24 метри.