Конфлікт між учасниками товарної блокади окупованих районів Донбасу та поліцією під Бахмутом. Відео

Поліція на місці інциденту
Фото: Gromov Igor / Facebook

"Штаб блокади торгівлі з окупантами" на своїй сторінці у Facebook опублікував відео інциденту на трасі Бахмут – Костянтинівка, де поліцейські намагалися розблокувати дорогу для автобусів, на яких, зі слів учасників блокади, їхали тітушки, яких послали для боротьби з ветеранами АТО, які не пропускають вантажі на окуповані території. Поліцейські погрожували учасникам блокади автоматами. На відео видно, як нардеп Семен Семенченко відштовхує плечем начальника Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслава Аброськіна, який намагається прибрати його з дороги. Семенченко також пригрозив Аброськіну застосувати табельну зброю, якщо той на нього нападатиме, і назвав його "негідником". Пізніше журналісти, які знімали відео на місці інциденту, стали вимагати від Аброськіна показати посвідчення, однак той відмовився й сказав, що він "теж журналіст".

Раніше сьогодні нардеп Семен Семенченко заявив, що "колону автобусів з тітушками" супроводжувала машина поліції, яка прикривала рух.

У поліції заявили, що поблизу міста Часів Яр Донецької області люди в балаклавах, серед яких був народний депутат України, намагалися перекрити дорогу й перешкоджали роботі поліції на трасі Бахмут – Костянтинівка.

26 грудня 2016 року ветерани добровольчих батальйонів і волонтери оголосили про початок товарної блокади окупованих районів сходу України через те, що їхню вимогу про звільнення заручників не виконано.

2 лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд біля Бахмута Донецької області.

У Службі безпеки України заявили, що блокада залізниці в районі проведення АТО завдає державі мільйонних збитків.