"Конкретні питання". Санду розповіла, про що говоритиме з керівництвом України під час візиту до Києва

Перший закордонний візит як президентка Молдови Санду зробить до України
Фото: EPA
За чотири роки на рівні президентів України та Молдови не відбулося жодної зустрічі, зазначила нова президентка Молдови Мая Санду.

Президентка Молдови Мая Санду в інтерв'ю "Німецькій хвилі", опублікованому 4 січня, розповіла, що під час візиту в Україну має намір обговорити низку "конкретних питань" з українською владою.

"Ми хочемо відновити відносини, тому що якась робота велася на рівні урядів, але на рівні президентів не було взагалі ніяких зустрічей за ці чотири роки. У нас є багато конкретних питань, на які ми повинні знайти рішення. Це і питання безпеки в регіоні, і питання нашого шляху до Європейського союзу, ті реформи, які ми повинні запроваджувати, щоб наблизити наші країни до ЄС, і, звичайно, питання щодо делімітації кордонів, щодо гідроелектростанції – тобто конкретні питання", – сказала президентка.

15 листопада в Молдові відбувся другий тур президентських виборів, Санду здобула підтримку 57,72% виборців, у її опонента, чинного президента країни Ігоря Додона – 42,28%. 24 грудня Санду склала присягу й офіційно вступила на посаду глави держави.

Мая Санду 10 грудня під час зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою заявила, що свій перший президентський закордонний візит здійснить до України. Він відбудеться 12 січня.