Контррозвідка СБУ викрила колишнього посадовця РНБО, завербованого іноземною спецслужбою

Слідчі СБУ повідомили фігуранта про підозру за статтею про державну зраду
Фото: depositphotos.com

Контррозвідка Служби безпеки України викрила колишнього посадовця Ради національної безпеки і оборони, якого завербувала іноземна спецслужба. Про це 7 червня повідомляє пресслужба СБУ.

"Оперативники СБУ встановили, що посадовець категорії "Б" протягом тривалого часу збирав і передавав кураторам інформацію, у тому числі закритого характеру. Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів державної влади України", – ідеться в повідомленні.

Як зазначили у СБУ, фігурант мав доступ до державної таємниці, зокрема до інформації зі ступенем "секретно" і "цілком таємно".

За даними спецслужби, досудове слідство підтвердило факти ведення експосадовцем розвідувально-підривної роботи проти Української держави.

За матеріалами контррозвідки СБУ слідчі повідомили фігуранта про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

1 червня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Ім'я викритого експосадовця, а також країну, на спецслужби якої він працював, у СБУ не уточнюють.

В Офісі генпрокурора повідомили, що 2014 року підозрюваний працював в Адміністрації Президента України, після цього – у РНБО.

Відео: Служба безпеки України / YouTube