Корнієнко розповів, чому Разумков не ввійшов до складу політради партії "Слуга народу"

Разумков спростовував плани про створення власної політсили
Фото: EPA
Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявляв, що зосереджений на державних завданнях.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не ввійшов до складу політичної ради партії "Слуга народу" у зв'язку з особистою зайнятістю на посаді спікера парламенту. Про це 13 березня під час пресбрифінгу на з'їзді партії заявив голова політсили Олександр Корнієнко.

"Він зайнята людина. Не думаю, що у нього є багато можливостей приділяти увагу партійній роботі. До того ж він сам неодноразово заявляв публічно, що хотів зосередитися на державних завданнях, які у нього є", – заявив Корнієнко.

Лідер фракції і голова політради партії "Слуга народу" Давид Арахамія зазначив, що бажано, щоб такі посадові особи, як президент, прем'єр-міністр і спікер парламенту, були аполітичними.

Як зазначає пресслужба партії "Слуга народу", нацрада стане майданчиком, де обговорюватимуть проєкти державних рішень щодо місцевого самоврядування, регіональної політики та її реалізації.

Водночас заборонено одночасно бути членом політради і ради громад. Тому керівники обласних організацій, які вже увійшли до політради, мають до 15 квітня визначитися з тим, яку посаду вибрати. До того часу вони в раді громад мають дорадчий голос.

13 березня відбувся з'їзд партії "Слуга народу", на якому, зокрема, був присутній президент України Володимир Зеленський. Під час з'їзду партія затвердила нову редакцію статуту і створила у своїй структурі політичну раду.

ЗМІ періодично повідомляють про нібито конфлікти між Разумковим і Зеленським, а також іншими представниками Офісу президента. Наприкінці лютого 2020 року "Українська правда" з посиланням на джерела написала, що у Разумкова відбулася жорстка розмова із Зеленським. Спікер говорив, що не хоче брати на себе негатив від скандалів, у які залучені народні депутати з пропрезидентської фракції "Слуга народу". Президент, за даними співрозмовників видання, сказав: "Не подобається – звільняй місце". "Разумков на всі закиди на свою адресу нібито відповів: "Щось не подобається в роботі Ради – поставте на голосування пропозицію зняти мене з посади". На тому і розійшлися", – повідомило видання.

В інтерв'ю агентству "РБК-Україна" 11 березня Разумков спростував чутки про свою самостійну політичну кар'єру і плани щодо створення власної політсили.