Кривонос: Зараз уся опозиція працює не на власний рейтинг, а на антирейтинг президента. Їхнє завдання – збити чинну владу

Кривонос: Чинна влада намагається щось зробити, але це смішно і результату не дає
Фото: Сергій Кривонос / Facebook

Українське суспільство все більше не вірить, що чинна влада здатна щось зробити, заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос.

Зараз уся опозиція в Україні працює не на власний рейтинг, а на антирейтинг президента країни Володимира Зеленського. Про це в інтерв'ю виданню НВ заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос.

"Гібридна війна продовжується і не зупиняється ні на хвилину. Намагання розхитати і дестабілізувати ситуацію за рахунок впливу інформаційного, економічного. Подивіться, що відбувається останні пів року: будь-які дії влади виводяться в нуль. Зараз уся опозиція працює не на власний рейтинг, а на антирейтинг президента. Їхнє завдання – збити чинну владу. Для них Україна – це лише бажання прийти до влади і вирішувати свої питання. Чинна влада намагається щось зробити, але це смішно і результату не дає. Знову пішла чиста брехня і маніпуляції, і це призводить до того, що люди ще більше не вірять, що чинна влада спроможна щось зробити", – підкреслив Кривонос.

Він зазначив, що держава нічого не робить, щоб протидіяти політичним силам, які працюють на Кремль.

"Юридично зараз цього немає. Уже давно можна порушити це питання. Цього не було і за попередньої влади, і за чинної. Олігархи мають вплив на рівні Верховної Ради, на рівні своїх ставлеників в інших гілках влади, а український народ платить за те, від чого потім страждає", – сказав заступник секретаря РНБО.

На його думку, владі потрібно працювати з тією частиною суспільства, яка не визначилася зі своєю політичною позицією у ставленні до України.

"Слава богу, у нас величезна кількість людей, які пройшли фронт. У нас достатньо велика кількість патріотичних людей. Так, їх значно менше у відсотках до загальної чисельності народу, але якщо це підтримувати і розвивати, ця частка може збільшитися. Тому що в нас ті, хто абсолютно нейтрально або навіть негативно ставляться до України як незалежної держави, – на рівні 1520%, патріотично налаштованих – 2530%, а інша частина – це якраз та середина, яка політично не визначилася, вони політично аморфні і займають позицію "аби мені було краще, і все одно яка там у нас влада". Влада не працює із цими людьми. Хоча цих людей можна було б підтягувати", – резюмував Кривонос.

На президентських виборах, що відбулися 31 березня 2019 року, за Зеленського проголосувало 30,24% виборців, за його опонента, п'ятого президента України Петра Порошенка – 15,95%. Вони вийшли до другого туру.

У другому турі, який відбувся 21 квітня, за Зеленського проголосувало 73,22% українців, за Порошенка – 24,45%.

Згідно з опублікованими 23 грудня 2020 року результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг", Зеленський зберігає лідерство у президентському рейтингу. Якби вибори відбулися найближчим часом, чинного главу держави підтримало б 26,5% українців, які мають намір голосувати й визначилися з вибором.