Курченко возить із собою реаніматолога, літає полювати на Камчатку і влаштував дружину в театр Табакова

Курченко живе в Росії на широку ногу, стверджує The Insider
Фото: metalist.ua

Український підприємець Сергій Курченко веде розкішний спосіб життя в Підмосков'ї, водночас у нього великі борги перед персоналом його компаній, з'ясувало видання The Insider.

Московські компанії українського бізнесмена Сергія Курченка нерегулярно видають платню своїм співробітникам, хоча сам підприємець не відмовляє собі в життєвих задоволеннях. Про це йдеться в розслідуванні видання The Insider.

Улітку 2016 року на сайті видання "ГОРДОН" з'явився коментар росіянина, який назвався колишнім співробітником Курченка.

"Працювали в нього в охороні будинку, у Жуківці-21, він не платив зарплати, так і пішли без грошей, а сам від жиру там біситься! Машин понабирав, то полювання, то рибалка – і за все це платить величезні гроші, а простих людей кидає! Дуже хотілося б поставити йому запитання: за вечерю у ресторані віддавати по 100 тис. рублів це нормально, а зарплату людям віддати (яка менша за цю суму) – ніяк?" – писав користувач.

Аналогічні скарги з'являлися на інших інтернет-ресурсах. За даними The Insider, їхні автори – реальні люди, які пішли від Курченка через борги.

Свого роботодавця екс-співробітники описують як вельми своєрідну людину.

"Працювати в Курченка було моторошно. Він розмовляє сам із собою, агресивний. Від Курченка нерідко можна почути: "Цього я закопаю... На цього нацькую ФСБ", – повідомив один зі співрозмовників The Insider.

У багатьох його московських фірм – підставні власники, а якщо зарплату й виплачували, то переважно в конвертах, стверджують колишні працівники.

За даними людини, яку видання називає В., в особистій охороні Курченка – вісім людей, офіси в "Москва-Сіті" охороняють ще 10. Частина озброєна травматичною, частина – вогнепальною зброєю.

"Крім охорони на випадок замаху Курченко постійно возить із собою лікаря-реаніматолога. У нього в штаті кілька реаніматологів працюють позмінно: один завжди поруч із ним. Путіна так не охороняють", – повідомив В.

Підприємець, який утік із України, любить елітне полювання та риболовлю. За інформацією джерел, він чартером літав полювати на Камчатку.

Головною світською новиною, яка стосувалася Курченка останнім часом, став дебют на театральній сцені його дружини Олени Римаренко, пише The Insider. Маловідома актриса зіграла Вассу Жєлєзнову у виставі "Сад любові" за п'єсою Максима Горького в театрі Олега Табакова.

Після цього в театрі оголосили, що дебютантка йде в декретну відпустку. За словами співрозмовників The Insider, у Курченка нещодавно народився син, і, схоже, сім'я чекає на другу дитину.

У часи президентства Віктора Януковича Курченко керував компанією "Східно-європейська паливно-енергетична компанія" (СЄПЕК), яка займалася торгівлею скрапленим газом і нафтопродуктами. Щодо нього в Україні розслідують кілька кримінальних проваджень, його оголошено в міжнародний розшук.

За даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, афери Курченка тільки у 2013 році коштували держбюджету 26 млрд грн. Українська влада стверджує, що Курченко отримав громадянство РФ.