Ландсбергіс відповів обміняним опозиціонерам із РФ на їхній заклик зняти санкції зі "звичайних росіян"

Ландсбергіс: Звичайна Росія хвора
Фото: ЕРА

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс 4 серпня в соцмережі X відповів на слова російських опозиціонерів про те, що санкції Заходу проти "звичайних росіян" є несправедливими.

"Я бачу, як звичайні російські матері прощаються зі своїми звичайними російськими синами, бажаючи їм удачі в їхніх звичайних російських воєнних злочинах. Я бачу, як звичайні російські батьки одягають своїх дітей у військову форму і малюють букву Z на картонному костюмі у вигляді танка. Я бачу, як звичайні росіяни вишиковуються літерою Z на міській площі. Звичайна Росія хвора", – написав литовський політик.

Ландсбергіс вважає, що лікування РФ буде тривалим і виснажливим процесом, який може початися лише тоді, коли вся Росія, а не лише нелегітимний президент Володимир Путін, зазнає поразки.

"Усе, що уповільнює воєнну машину Росії, матиме підтримку простих литовців. Хай чого коштуватиме перемога. Слава Україні", – додав він.

Контекст:

На пресконференції російських опозиціонерів, звільнених із в'язниць РФ унаслідок масштабного обміну із Заходом, 2 серпня один з опозиціонерів Володимир Кара-Мурза, якого віддала РФ, заявив, що санкції, котрі проти Росії ввели після початку її повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року, "спрямовані не проти режиму Путіна і проти конкретних злочинців у вищих рядах режиму Путіна, а проти всієї країни, проти всіх російських громадян", писала "Медуза".

Кара-Мурза вважає, що це "вкрай несправедливо й контрпродуктивно". Він також процитував висловлювання вбитого в Москві 2015 року опозиціонера Бориса Нємцова: "Країни не чіпайте – негідників карайте".