Лідером президентського рейтингу залишається Зеленський, Порошенко і Тимошенко ділять друге місце – опитування

За даними соцопитування, Зеленський лідирує в президентських перегонах
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

За даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", за шоумена Володимира Зеленського готові проголосувати 26,6% опитаних із тих, хто прийде на виборчі дільниці і визначився з вибором. Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і чинний президент України Петро Порошенко ділять друге місце рейтингу із 17% голосів респондентів.

Лідером президентського рейтингу залишається шоумен Володимир Зеленський, якого підтримують 26,6% респондентів із тих, хто визначився з вибором і має намір голосувати. Про це свідчать дані соціологічного опитування групи "Рейтинг", опубліковані 28 березня.

Друге місце в рейтингу ділять чинний президент України Петро Порошенко і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яких готові підтримати по 17% опитаних.

За лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 9,8%, за позафракційного нардепа Юрія Бойка – 9,5%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка – 5,4%, за нардепа від Опозиційного блоку Олександра Вілкула – 4%, за екс-начальника Головного управління військової розвідки Міноборони, колишнього голову Служби безпеки України Ігоря Смешка – 3,5% опитаних.

Опитування проводили із 22-го до 27 березня 2019 року серед 3 тис. респондентів віком від 18 років методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не більша ніж 1,8%.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. 8 березня Центрвиборчком затвердив список із 39 кандидатів у президенти.