Ляшко пообіцяв фракції "Слуга народу" піти у відставку, якщо робитиме "неправильні речі"

Ляшко вважає себе гарним прикладом того, як прийти в міністерство головним спеціалістом, а потім стати міністром
Фото: EPA
Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко заявив на зустрічі із журналістами 29 травня, що пообіцяв парламентській фракції "Слуга народу" піти у відставку, якщо не досягне своїх цілей або ж робитиме "неправильні речі". Про обіцянку Ляшко повідомляє hromadske.

"Я виступав перед фракцією, коли вони робили подання на посаду... Я розповідав про своє певне бачення щодо медичної сфери. Вони питали мене, чи готовий я буду залишити пост, якщо побачать, що я роблю неправильні речі або не досягаю певних цілей, про які говорив", – розповів міністр.

Ляшко відповів, що готовий піти відставку, але висловив упевненість, що виконає те, про що говорить.

"Для більшості колективу я досить гарний приклад того, що можна прийти до міністерства головним спеціалістом, а потім стати міністром", – зазначив глава МОЗ.

Контекст:

Верховна Рада проголосувала за звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я 18 травня. Він обіймав цю посаду із 30 березня 2020 року. У Верховній Раді кілька разів ініціювали збирання підписів за його відставку.

Основною причиною відставки Степанова глава уряду Денис Шмигаль називав незадовільні темпи вакцинації проти COVID-19, а також ситуацію з постачанням вакцин.

Призначений 20 травня міністром охорони здоров'я Віктор Ляшко пообіцяв, що до кінця 2021 року всі охочі у країні зможуть вакцинуватися проти коронавірусу. Водночас за літо щеплення "як мінімум" і "гарантовано" зроблять 5 млн українців, прогнозує він.

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield і AstraZeneca-SKBio), Pfizer/BioNTech (Comirnaty) і Sinovac Biotech (CoronaVac).

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. В Україну завезли приблизно 3,5 млн доз вакцин від Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech і Sinovac Biotech. Остання партія вакцини, яка надійшла в Україну, – 500 тис. доз китайського препарату CoronaVac.

Від початку кампанії з імунізації проти COVID-19 одну дозу вакцини ввели понад 1 млн осіб, дві дози – 123 964. Усього зроблено 1,13 млн щеплень.

Згідно з календарним планом на 2021 рік, першими безоплатно вакцинують медиків, що працюють із хворими на COVID-19, і військовослужбовців зі складу операції Об'єднаних сил. До листопада хочуть щепити інших медиків, працівників сфер держбезпеки та освіти, а також людей віком понад 60 років.