Ляшко про конфіскацію $1,5 млрд Януковича: Щось тут не чисто

Ляшко: Для чого тоді ламали в парламенті комедію з ухваленням законопроекту про спецконфіскацію?
Фото: Олег Ляшко / Facebook

28 квітня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що рішення про конфіскацію коштів із рахунків осіб і компаній, пов'язаних із колишнім президентом України Віктором Януковичем, ухвалив Краматорський міський суд. Лідера Радикальної партії Олега Ляшка здивував такий механізм повернення вкрадених грошей.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко хоче ознайомитися з рішенням суду про конфіскацію коштів із рахунків осіб і компаній, пов'язаних із колишнім президентом України Віктором Януковичем. Про це політик повідомив у Facebook.

"Для чого тоді ламали в парламенті комедію з ухваленням законопроекту про спецконфіскацію, якщо це можна було зробити через суд? Знаючи Порошенка і Луценка, підозрюю, що тут щось не чисто", – заявив Ляшко.

28 квітня в Раді національної безпеки України повідомили, що "Ощадбанк" розпочав процедуру конфіскації коштів Януковича та його оточення.

Президент України Петро Порошенко заявив, що гроші підуть насамперед на зміцнення армії.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що рішення про конфіскацію ухвалив Краматорський міський суд Донецької області, опівночі 28 квітня закінчився термін подачі апеляції. За його даними, заблоковані на рахунках Януковича кошти зберігалися як у вигляді грошей, так й у вигляді цінних паперів.