Лукашенко заявив, що над Білоруссю збили дрони, які "летіли з України", і доправив на кордон "Іскандери"

Лукашенко звинуватив Україну в порушенні повітряного простору
Фото: ЕРА

Ударні безпілотники, які "летіли з України", порушили повітряний простір Білорусі, заявив 10 серпня самопроголошений президент РФ Олександр Лукашенко. Про це повідомляє пропагандистське агентство БЕЛТА.

За його словами, напередодні ввечері протиповітряна оборона збила кілька цілей над територією країни, решту "передали Російській Федерації", із якою, за словами Лукашенка, у Білорусі спільна ППО.

"Уночі й сьогодні зранку відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники", – сказав глава республіки.

Звинувачуючи Україну в порушенні повітряного простору, він також заявив, що в такий спосіб Київ демонструє, "що до жодного миру не готовий".

Лукашенко також назвав "провокацією" атаку на Курську область РФ, яка почалася 8 серпня. За його даними, українські сили просунулися углиб країни-агресора на 30–35 км і окопуються там.

Після цього, як пише БЕЛТА, Лукашенко наказав посилити угруповання військ на гомельському та мозирському напрямках, заявив журналістам міністр оборони Віктор Хренін. За словами міністра, у ці райони (розташовані поблизу кордону з Україною) скерували "військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи "Полонез" і комплекси "Іскандер", а також зенітників, радіотехніків та авіацію".

Контекст:

"Беларускі Гаюн" 31 липня повідомляв про п'ять російських дронів Shahed, які залетіли в Білорусь, а 13 липня – щонайменше про чотири такі дрони.

Повітряні сили ЗСУ в середині липня заявляли, що два Shahed локаційно втратили в повітряному просторі Білорусі.

Моніторингові пабліки писали, що один із дронів розбився в Білорусі за 120 км від кордону з Україною.