Луценко: Проти Януковича і його оточення є десятки кримінальних проваджень про корупцію

Луценко: В основних випадках ми закінчили кримінальні провадження проти Януковича і його оточення
Фото: Юрій Луценко / Facebook

Щодо багатьох представників оточення екс-президента України Віктора Януковича розслідування за обвинуваченням у корупції завершено, заявив генпрокурор України Юрій Луценко.

Проти колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення відкрито десятки кримінальних справ за обвинуваченням у корупції. Про це під час виступу у Верховній Раді заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Проти Януковича і його оточення є десятки кримінальних проваджень щодо корупції. В основних випадках ми закінчили кримінальні провадження проти Януковича, Азарова (екс-прем'єр-міністр Микола Азаров."ГОРДОН"), Клименка (екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко."ГОРДОН"), Арбузова (колишній перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.  "ГОРДОН"), Колобова (екс-міністр фінансів Юрій Колобов."ГОРДОН"), Ставицького (екс-міністр енергетики та вугільної промисловості."ГОРДОН"), Курченка (бізнесмен-утікач Сергій Курченко. – "ГОРДОН"). Тепер справа за Печерським судом", – сказав Луценко.

Заступник генпрокурора Євген Єнін заявляв, що Янукович і створене ним злочинне угруповання за кілька років украли з держбюджету України приблизно $40 млрд.

28 квітня "Ощадбанк" перерахував на рахунки Держказначейства конфісковані за рішенням суду гроші Януковича і його оточення (приблизно $1,5 млрд).

Генпрокурор Юрій Луценко Луценко повідомив, що рішення про конфіскацію ухвалив Краматорський міський суд Донецької області, опівночі 28 квітня закінчився термін подання апеляції. Заблоковані на рахунках Януковича кошти зберігали як у вигляді грошей, так і у вигляді цінних паперів. Із них 1,1 млрд надійшов на рахунок Держказначейства, а на $200 млн у цінних паперах буде зменшено внутрішній борг держави, повідомив 3 травня президент України Петро Порошенко.