Львівська ОВА за 25 млн грн відремонтувала дорогу до бази відпочинку, яка належить батьку Козицького. Посадовець прокоментував

Зіновій Козицький (ліворуч) купив базу відпочинку вже з відремонтованою дорогою, стверджує його син
Фото: ngl.media

Голова Львівської обласної військової адміністрації прокоментував виділення 25 млн грн на реконструкцію вулиці Гірської у Східниці, яка веде до бази відпочинку його батька.

Він стверджує, що Зіновій Козицький став співвласником комплексу відпочинку з уже готовою дорогою. Реконструкцію закінчили 2023 року, а батько купив його лише у травні 2024 року, ідеться в повідомленні.

Посадовець наголосив, що замовником робіт була Східницька селищна рада, а жителі скаржилися на погане покриття на вулиці Гірській, якою до хутора Гута нібито не могла доїхати швидка допомога. Він також навів дані, що у 2021–2023 роках область відремонтувала ще 56 комунальних доріг.

"У Зіновія Козицького справді є десятки різних промислових об'єктів у всіх районах області. Якщо спиратися на логіку журналістів, виходить, що всі дороги, які будували та реконструювали за моєї каденції як голови ЛОДА (4,5 року), можна трактувати як такі, що ведуть до його бізнесу?" – звернувся голова ОВА до журналістів.

Видання NGL.media 5 вересня повідомило, що дорога стала найдорожчою серед реконструйованих коштом обласного бюджету 2023 року. Рішення про використання бюджетних грошей голова області ухвалив особисто, а депутати обласної ради не змогли вплинути на процес, ішлося в розслідуванні.

У червні львівський активіст Святослав Літинський заявляв, що Солом'янський районний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро України занести в Єдиний реєстр досудових розслідувань заяву про конфлікт інтересів і використання бюджетних коштів під час будівництва дороги у Східниці. Він опублікував фото постанови у Facebook.