Мережа Глобального договору ООН запускає Енергетичну ініціативу України для якнайшвидшого відновлення енергетики

На короткострокову реконструкцію енергетичної інфраструктури України знадобиться $5,7 млрд, а на повне відновлення до 2033 року – до $47 млрд, вважають у Світовому банку

Фото: depositphotos.com

Мережа Глобального договору ООН для України оголосила про створення Енергетичної ініціативи України  глобальної міжгалузевої коаліції, яка має прискорити відновлення енергетичної галузі України. Про це йдеться у повідомленні Глобального договору ООН, опублікованому на сайті організації 20 червня.

"Енергетична ініціатива України має на меті координувати зусилля всіх зацікавлених сторін, які бажають допомогти у відновленні та довгостроковій трансформації галузі. Ініціатива об'єднує зацікавлених партнерів – від постачальників до інвесторів – для налагодження зв'язків між місцевими учасниками та міжнародними партнерами, для розвитку сталої енергетичної галузі України, надання експертних знань та прискорення залучення капіталу", – ідеться в ньому.

Зазначають, що першими членами  засновниками ініціативи стали найбільші українські енергетичні компанії – група ДТЕК, "Нафтогаз" та "Укренерго". У повідомленні наголосили, що за оцінками Світового банку, на короткострокову реконструкцію знадобиться $5,7 млрд, а на повне відновлення до 2033 року – до $47 млрд.

"Енергетична галузь України має стати двигуном економічного відновлення та модернізації країни. Однак наша енергетична інфраструктура залишається суттєво пошкодженою, і агресія Росії проти цивільної інфраструктури все ще триває. Ця галузь потребує негайних та інтенсивних кроків щодо відновлення для того, щоб Україна не тільки вижила, але й процвітала", – наголосила виконавча директорка мережі Глобального договору ООН для України Тетяна Сахарук.