Меркель обговорить із Порошенком затримання Вишинського

Меркель провела в Сочі переговори із президентом РФ Володимиром Путіним
Фото: EPA

Канцлер ФРН Ангела Меркель згадає про арешт керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, коли обговорюватиме свій візит до РФ із президентом України Петром Порошенком.

Канцлер ФРН Ангела Меркель обговорить із президентом України Петром Порошенком ситуацію із затриманням керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Про це 18 травня вона сказала на прес-конференції в Сочі після переговорів із главою Кремля Володимиром Путіним, повідомило "РИА Новости".

За словами Меркель, вона поговорить з українським лідером про поїздку до РФ і "згадає цей випадок". Також німецький канцлер заявила, що її "переповнює стурбованість" через затримання журналістів і в самій РФ.

15 травня в офісі "РИА Новости Украина" в Києві пройшли обшуки. У Службі безпеки України заявили, що разом із прокуратурою Автономної Республіки Крим викрили діяльність мережі медіа-структур, підконтрольних РФ.

Цього самого дня Вишинського затримали за підозрою в державній зраді. Для обрання запобіжного заходу його перевезли в Херсон. Медіа-менеджер зізнався, що у нього є два паспорти – український і російський.

17 травня суд заарештував Вишинського на два місяці. Ст. 111 Кримінального кодексу України "держзрада", яку йому інкримінують, не передбачає альтернативи триманню під вартою.