Мін'юст оголосив великий розпродаж в'язниць в Україні

Першим продадуть Ірпінський виправний центр
Фото: Denis Malyuska / Facebook

Міністр юстиції України Денис Малюська 6 серпня презентує план розпродажу в'язниць. Він також розповість, як витрачатимуть гроші від таких продажів.

Міністр юстиції України Денис Малюська в четвер, 6 серпня, анонсує початок великого розпродажу в'язниць, повідомила пресслужба Міністерства юстиції України 4 серпня.

Захід відбудеться на території Ірпінського виправного центру №132. Цей об'єкт виставлять на продаж першим, повідомили в міністерстві.

"На продаж буде виставлено об'єкти нерухомості установи", – зазначили в Мін'юсті.

Малюська збирається розповісти про подальші продажі в'язниць по Україні і як витрачатимуть гроші, отримані від реалізації.

Державна установа "Ірпінський виправний центр" розташована в центрі селища Коцюбинське за 14 км від Києва. Її законсервували 2019 року. У серпні того самого року останніх засуджених перевели в інший виправний центр.

24 липня Малюська повідомив про нову послугу Мін'юсту – подарунковий сертифікат на платну камеру СІЗО з поліпшеними умовами. Вартість сертифіката коливається від 1 тис. до 12 тис. грн. Протягом перших годин після запуску послуги було придбано щонайменше чотири такі сертифікати за 28 тис. грн.

Станом на кінець липня Мін'юст отримав приблизно 379 тис. грн від здавання в оренду платних камер. Найзатребуванішим виявився Київський слідчий ізолятор, де заробили 284 тис. грн.