В Україні можна буде подарувати сертифікат на перебування у платній камері СІЗО

Малюська: Усе ще роздумуєте над подарунком? Ми знаємо вихід!
Фото: Denis Malyuska / Facebook

Сертифікат на перебування у платній камері СІЗО діятиме протягом пів року з моменту придбання, повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

В Україні можна буде подарувати сертифікат на перебування у платній камері СІЗО з поліпшеними умовами. Про це 24 липня у Facebook повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

"Вас запросили на день народження чиновника, судді або політика? Може, навпаки, забули запросити? Усе ще роздумуєте над подарунком? Ми знаємо вихід! Відсьогодні Мін'юст пропонує нову послугу – ми пропонуємо подарункові сертифікати на користування послугами платних камер в українських слідчих ізоляторах! Подаруйте знайомому подарунковий сертифікат, і, якщо його візьмуть під варту, він зможе потрапити в камеру з поліпшеними умовами утримання", – заявив міністр.

Придбати сертифікат можна онлайн, перейшовши за посиланням.

Користувачеві необхідно вибрати слідчий ізолятор, кількість днів ув'язнення (у днях, тижнях або місяцях), вартість і сплатити за послугу.

"Роздрукуйте сертифікат і квитанцію, які надійдуть вам на електронну пошту. Подарунок готовий!" – сказав Малюська.

Також він уточнив, що сертифікат на перебування у платній камері СІЗО діяти протягом пів року з моменту придбання.

Водночас, якщо протягом зазначеного строку людину не візьмуть під варту і вона не потрапить у СІЗО, кошти, на які було придбано сертифікат, зарахують як благодійну допомогу відповідному слідчому ізолятору.

Міністерство юстиції України запустило проєкт із відкриття платних камер у слідчих ізоляторах країни. Проєкт триватиме до 31 грудня 2021 року. За підсумками проєкту міністерство вирішить, чи вводити таку можливість на постійній основі.

8 травня платні камери почали пропонувати в Київському СІЗО, 19 травня – у Львівському СІЗО, 25 травня у Чернігівському СІЗО, із 31 травня в СІЗО Запоріжжя, Вільнянському районі Запорізької області та місті Дніпрі, у червні – в Харківському, Полтавському, Сумському і Старобільському СІЗО.

За кошти, отримані від оренди платних камер, Мін'юст відремонтував безоплатні камери в Київському СІЗО.